Mobil logo 2019

Nya bröd och pizzarecept

Nu börja idéerna flytta ut till mitt brygghus och bakstuga. Denna vecka kommer det bli stora bakningar i stenugnen med vårt vanliga Karlbergs bröd eller K-limpa som många kallar den.
Jag kommer också testa ett nytt skållat bröd på linfrö och råg som jag sedan blandar i en kompott av morötter och apelsiner.

Jag kommer också att åka in till REKO-ring för att sälja lite smått och gott utav det som vi serverar till frukost. Stenugnsbröd, müsli, müsli marmelader men även surdegspizzadeg så att du sedan kan baka av din egna surdegspizza direkt i ugnen.
Jag kommer också att åka in till REKO-ring för att sälja lite smått och gott utav det som vi serverar till frukost. Stenugnsbröd, müsli, müsli marmelader men även surdegspizzadeg så att du sedan kan baka av din egna surdegspizza direkt i ugnen.

Vad har du på din pizza? Här kommer fem sköna toppingar som jag gärna använder.
Jag gör först en bas av vitlök och tomatpuré som får fräsa försiktigt, blandar i krossade tomater buljongtärning och en gnutta socker. Låter det puttra på 10–15 min och smakar sedan av med salt och peppar.

Nu till toppingarna.
 
1
Tomatsås
Riven ost
Lite Kvibille ädelost i tärningar och
Mozzarella
Strössla oregano
 
2.
Tomatsås
Riven ost och oregano.
Baka av och strö på hackad rödlök, färska räkor, gräddfil och stenbitsrom
 
3
Tomatsås
Riven ost
Champinjoner och skivad rödlök och oregano
Baka av och lägg på svensk lufttorkad skinka och
Strössla rucola över
 
4.
Tomatsås
Riven ost
Svensk salami
Hakad röd chili
Champinjoner
Strössla oregano
 
5
Tomatsås
Riven ost
Strimlade soltorkade tomater
Champinjoner
Mozzarella
Strössla oregano

Baka av och lägg på färsk basilika

Kommentera gärna: