Mobil logo 2019

Mina fem bästa tips för att boosta dig för vården

1 mars och vårmånaden är här
Som jag längtat.

Nu är vintern över och det är dags att öppna upp för säsongen.

‍Det är dags att kavla upp ärmarna och städa upp och göra iordning
utvändigt och invändigt på gården.

Måndagen ägnades åt att kratta, räfsa och samla spik efter snickaren och vårt takbyte.

Resten av veckan blir det invändigt. Alla rummen ska städas och täcken och kuddar, filtar och mattor ska tvättas. Toaletterna får en kraftig dusch av ättika/vatten/diskmedeldoft och kalken släpper.

Alla fönstren ska putsas och de allmänna lokalerna som frukostrum och glasveranda ska få känna på storstädning.Visst är det som en liten befrielse när man tar tag i storstädning och trädgård eller rensar ut med de tre S:en Slänga, Spara eller Sälja.
Det är ny luft och ny energi som kommer in.
Allt gammalt och stagnerat kommer bort och det blir ett gott Feng Shui.

Jag fyller blomlådor med påskliljor utvändigt och klipper ner pelargonerna som stått på glasverandan hela vintern och ger dem ny jord och sätter lite nya skott i vatten.

Efteråt tar jag en lång promenad med hundarna och känner hur vårkvällen plötsligt förvandlas till kylig, isig och bitig vårluft, precis så där som bara våren kan vara.

Hemma ligger det Bleka (en torskliknande fisk med grovt fint kött) inhandlat på bästa Björkängs fisk och väntar på att få stoppas in i ugnen ihop med lite fisksås. Enkelt och så gott.
Det ska bli en bra kväll med TV, lite stickning på den lilla tröjan som vårt älskade barnbarn Nina ska få och så en skön härlig natt framför mig.

Jag vet att du också tycker om våren eller hur. Vem gör inte det. Hur gör du för att möta våren?

Lika viktigt som att du städar, räfsar och röjer ute och inne, lika viktigt är det ju att du också får din vårstädning. Vad gör du för att tänka lite extra på dig själv.

Dela gärna med dig.

Här kommer mina fem bästa tips för att vårstäda dig själv och ta hand om dig själv. Städa ut vintern och välkomna våren.

Unna dig bär frukt och grönsaker varje dag minst 500g och du fyller på dina C-vitaminbehov och piggnar till.

Bestäm med en kompis minst en gång i veckan att ta en lång promenad eller fråga några av era kompisar om de vill hänga med på tur till helgen. Leta upp en grillplats och grilla korv som rullas in i ett tunnbröd med potatissallad och en god senap. Njut av kaffe och en god hemgjord snickers, receptet som jag la ut i fredags.

Sätt dig på en skön lugn plats, dra tre djupa andetag långt ner i magen, slut ögonen och känn hur pannan slätas ut, axlarna faller ner och räkna ner 10-1 samtidigt som du ser för ditt inre hur du sjunker djupare och djupare ner i en skön avslappning. Låt de tankar som kommer få vingar och flyga iväg, hejdå.
Sitt så en 10-20 min och bara känn hur andningen drar dig neråt mot ett skönt avslappnat mood.

Se till att du laddat kylen med mina sköna snickers som du hugger till kaffet.

Sist men inte minst unna dig fina lökväxter på ditt köksbord, det finns så många fina i affären nu, både pärlhyacint, tulpaner och påskliljor. Plantera dem i en låg vid skål, jag tog en ugnsfast keramikskål, blev superfint ”man tager vad man haver” som Kajsa Varg sa.

Önskar dig en riktigt glad vår

Kommentera gärna: