Mobil TOP 900 pix

En riktigt gammal favorit som håller än

Med lime i grytan blir det en mild och fin citrussmak.
4 pers

  • 500 g kycklingbröstfilé 
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ lime
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche ®
  • ½ tärning hönsbuljong
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • färsk persilja
1. Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden.

2. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften.

3. Häll över saft och skal från limen i pannan. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung.
Häll blandningen i pannan.

4. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja

Servera med pressad potatis, potataisgratäng eller ris

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Michaela Jaconelli » Jag heter Anneli...:  ”Så härligt. Stackars Bengt, han har det inte lätt nu på ålderns höst och urfatti”

  • Maria Fagermyr » Din inre trädgård:  ”Så bra skrivit. Jag har oxå fått lära mig (den hårda vägen) att inte släppa in a..”

  • Maja Andersson » Din inre trädgård:  ”Så fint och klokt skrivit <3”

  • Anna Evertsson » Din inre trädgård:  ”Mycket kloka tankar, tack för att du delar med dig Anneli. Att stanna upp och in..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln